Dispuut

Er liepen eens bij Plato meerdere dames enigszins doelloos rond. De nacht van Pendragon van augustus 1990 maakte hier echter een einde aan. Onder het genot van alcohol en een goede portie zelfmedelijden namen Nelleke en Marjan, toch wel zwaar beneveld, het besluit het dispuut Veni Vidi Bibi te verlaten.

Het idee om zelf een dispuut op te richten liet niet lang op zich wachten en daarmee was de zoektocht naar dames destijds begonnen. Het werven van dispuutleden ging Nelleke en Marjan zeer goed en als vanzelf af. In een mum van tijd werden er vijf razend enthousiaste dames (Sonja, Wilna, Astrid, Caroleyne en Jeannie) gevonden. De flat van Sonja werd onmiddellijk tot vergader-, feest- en theeplaats gebombardeerd. Onder het genot van (slechts) thee vond er op 4 oktober 1990 een heftige discussie plaats over Latijn, stamgasten, blikken en dopherten en werd uiteindelijk de naam Conserva bedacht; damesdispuut Conserva werd officieel opgericht! Als dispuutskleur werd logischerwijs het groen van de dopherten gekozen. De geestdrift was hierna niet meer te stuiten en reeds op de tweede vergadering, waar overigens ruzie werd gemaakt over de mate waarin er dispuutregels zouden moeten komen, voerde Nelleke op slinkse wijze het achtste dispuutlid Nathasja aan.

De volgende stap was de presentatie van Conserva aan Plato. Rugbytruien, groene panty’s, diademen, erwtensoep en groene biertjes werden aangevoerd. Het feest was wild en opwindend. Het extreme gevoel van saamhorigheid, dat de dames vanaf toen voelden, bereikte die avond een hoogtepunt in de exotisch uitgevoerde dopherwtendans. Het was die avond, 22 november 1990, dat Conserva officieel dispuut van Plato werd.

En nog steeds, na 28 jaar, zijn we het leukste dispuut der T.S.V. Plato!

Eerste lichting van Conserva
Eerste lichting van Conserva

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven